Indretning af børneværelset

Senest opdateret d. 30. august 2021

De fleste voksne elsker at indrette et børneværelse. Det er som om, at man kan lege mere med sin kreativitet og heraf får afløb for sit indre barn på flere måder. For der er så mange muligheder for at lave et spændende og anderledes børneværelse til ens børn. Og har man større børn, ja så kan de inddrages i deres ønsker og behov, i lige netop det værelse de drømmer om.

  1. Køb af interiør til børneværelset

Funktionelle møbler er en del af et børneværelse. Det er vigtigt, at værelset skaber rum til leg og ophold udover at skulle sove der. Med mindre man er så heldig at have 2 værelser, hvoraf det ene kan indrettes til mere stilhed. Vel og mærke hvis det er det, man ønsker. 

Det er altid en god ide at lade sig inspirere. Køb interiør til børneværelset, inden du går i gang. Dette kan man vælge at gøre sammen med sine børn.

  1. Planløsning

En lille planløsning over værelset kan være et rigtig godt redskab, som børn også kan være med at lave. Der er masser af læring heri med mål, farvevalg og -sammensætninger og ja evt. syning. På den måde får man også snakket og nedfældet evt. ønsker. Ideer kan dertil poppe op, som trold af en æske, alt imens man står eller har gang i processen, hvilket i såfald også kan tilføjes.   

  1. Vigtige råd før indretning

Lysfald er vigtigt at tage højde for, specielt hvis man skal få glæde af dagslyset, også før man vælger maling. Farver, glans og holdbarhed kan nemlig ændre sig alt afhængig heraf. 

Dertil køb evt. mørklægningsgardin, hvis du har børn, der har svært ved at falde i søvn, hvis det er for lyst. Rådfør dig om farver, hvis du/I er det mindste i tvivl.

  1. Kreative ideer

Man kan lade sig inspirere af eventyr, dyr, natur, tegneseriefigurer, eller hvad man selv synes. Det kan skabe unikke og spændende børneværelser, hvor hyggelige huler også kan indgå. 

Inddrag børnene mest muligt, hvis de også gerne vil. Oftest kan børn mere end man tror, og nogle børn finder det sjovt at male. Det kan være nogle af deres sjove eller unikke tegninger, som kan indgå i projektet evt. med egne malede rammer eller i form af vægprojekter. Mange børn elsker at sysle med deres kreativitet dagligt. Dette er med til at skabe sunde børn, idet de herved får afløb for deres fantasi.


 

Søger du bolig? Søg blandt 4.069 ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her